2014. május 4.

Olajbogyós tökehal





Hozzávalók  2 személyre: 2 db. kisebb tőkehal, 2 paradicsom, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál fekete olajbogyó, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 evőkanál olaj,1 lime, só, bors

Elkészítése: A halat megtisztítjuk, megmossuk és 3-4 darabra vágjuk, enyhén sózzuk, borsózzuk. A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Félidőben hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, sózzuk, borsózzuk, felöntjük egy kevés vízzel és összeforraljuk. A halat sütőtálba tesszük és ráöntjük a paradicsomos mártást, megszórjuk az olívabogyóval meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, tetejére pár lime szeletet teszünk és forró sütőben, 30 perc alatt megsütjük. Tálaláskor meglocsoljuk a kifacsart lime levével és penne tésztával kínáljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...