Hozzávalók 4 személyre:
6 tojás, 1kis fej hagyma, 1 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, só, fűszerpaprika, 2
babérlevél, ecet
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Félrehúzzuk a
tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, megsózzuk, beledobjuk a babérlevelet és
felöntjük 1,2 l vízzel, majd felforraljuk és 5 percig főzzük. 2 tojást
felverünk és a levest állandóan kavarva, belecsorgatjuk. A megmaradt tojásokat
egyenként egy merítőkanálba törjük és beleengedjük a fövő levesbe. Addig
főzzük, míg a tojások megfőnek, de már nem kavarjuk. A tejfölt simára kavarjuk
kevés levessel és visszatöltjük. Ecettel savanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése