2014. május 5.

Rongyos tojásleves





Hozzávalók 4 személyre:  6 tojás, 1kis fej hagyma, 1 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, só, fűszerpaprika, 2 babérlevél, ecet

Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, megsózzuk, beledobjuk a babérlevelet és felöntjük 1,2 l vízzel, majd felforraljuk és 5 percig főzzük. 2 tojást felverünk és a levest állandóan kavarva, belecsorgatjuk. A megmaradt tojásokat egyenként egy merítőkanálba törjük és beleengedjük a fövő levesbe. Addig főzzük, míg a tojások megfőnek, de már nem kavarjuk. A tejfölt simára kavarjuk kevés levessel és visszatöltjük. Ecettel savanyítjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...