2014. május 9.
Spenotos-sajtos-tekercs
Hozzávalók 4 személyre : 15 dkg spenótlevél, 5 tojás, 5 evőkanál olaj, 5 evőkanál tej, 10 dkg liszt, 1/2 tasak sütőpor, só, bors; a töltelékhez: 20 dkg sajt
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk az olajjal meg a tejjel, sózzuk, borsozzuk és belekavarjuk a sütőporral összevegyített lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük és könnyedén beleforgatjuk a lisztes masszába, végül pedig belekavarjuk a megmosott és szárától megtisztított spenótleveleket. Egy 25x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük. Ha megsült kivesszük és vizes konyhatörlőre borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, megszórjuk a reszelt sajttal és szorosan feltekerjük majd a nedves törlőbe csavarjuk és 2-3 órát hűlni hagyjuk. Éles késsel szeleteljük.
Rulada cu spanac si cas
Ingrediente pentru 4 persoane: 150 g frunze de spanac, 5 oua, 5 linguri de ulei, 5 linguri de lapte, 100 g faina, 1/2 plic praf de copt, sare, piper;
Pentru umplutura: 200 g cas de oaie sau alt tip
Mod de preparare: Se separa ouale, iar galbenusurile se amesteca cu laptele si uleiul. Se condimentează cu sare și piper și se adauga faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si se incorporeza in amestecul de mai sus, iar la sfarsit se adauga frunzele de spanac intregi, curatate si spalate. O tava de copt de marimea 25x30 cm se captuseste cu hartie de copt si se intinde in el aluatul. Se coace in cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 15-20 minute.
Foaia se Se rastoarna peste un servet de bucatarie umed si se indeparteaza hartia de copt. Cat este fierbinte, Se presara casul ras si se ruleaza strans, se impacheteza in servetul de bucatarie, se strange la capete si se lasa 2/3 ore la racit. Se taie felii cu un cutit ascutit.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Mindig megcsodálom, úgy a képeket mint a recepteket. Gratulálok! Pussz :)
Köszönöm Jutka! Kölcsönös amúgy :)
Puszi!
Rakottast hozol e Nagyágra? :P :)
Megjegyzés küldése