2014. május 27.

Tavaszi gombaleves






Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg gomba, 2 szál zöldhagyma, 3 dkg vaj, só, bors, 2 tojás; a galuskához: 10 dkg krumpli, 1 tojás, 2-3 evőkanál liszt, só; a tálaláshoz: tejföl, csilipehely

Elkészítése: A zöldhagymát meg a gombát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk. A vajat felhevítjük, rádobjuk a zöldhagymát meg a gombát és zsírjára sütjük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és megfőzzük. A galuskához a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk. Enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és összetörjük. Hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojást és annyi lisztet, hogy galuskatészta sűrűségű masszát kapjunk. Evőkanállal galuskákat szaggatunk a levesbe és megfőzzük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét belefőzzük a levesbe a sárgáját pedig kevés levessel elkavarjuk, hőkiegyenlítjük, majd beöntjük a levesbe. Tálaláskor tejfölt adunk melléje és megszórjuk csilipehellyel. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...