Oldalak
▼
2014. május 20.
Tavaszi karalábéleves
Hozzávalók: 2 zsenge tavaszi karalábé, 2 szál sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, 2 szál zöldhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj, só; a grízgaluskához: 2 tojás, 7-8 evőkanál gríz, csipetnyi só
Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és kockára vágjuk. Az olajat felhevítjük, rádobjuk a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret meg a karalábét és megdinszteljük. Felöntjük vízzel, megsózzuk és puhára főzzük. Félidőben hozzáadjuk a apróra vágott zöldhagymát, kevés zöldjével együtt és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A grízgaluskához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval felverjük, hozzáadjuk a sárgáját meg a grízt és tejföl sűrűségűre kavarjuk. 10 percig pihenni hagyjuk, majd evőkanállal galuskákat szaggatunk a levesbe, 10 percig főzzük, majd eloltjuk alatta a tűzet, lefedjük és 15 percig pihenni hagyjuk.
Nagyon szeretem az ilyen leveseket! A kisfiammal kedvencünk a grízgaluska...
VálaszTörlésCsodaszépek a fotóid Aleda.
Nagyon szeretem az ilyen leveseket! A kisfiammal kedvencünk a grízgaluska...
VálaszTörlésCsodaszépek a fotóid Aleda.