2014. május 8.

Tejfölös lepény


Hozzávalók: 4 tojássárgája, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 35 dkg liszt, 1 sütőpor, csipetnyi só; a töltelékhez: 2 tasak vaníliás pudingpor, 12 dkg cukor, 5 dl tej, 30 dkg tejföl, 4 tojásfehérje, 1 citrom reszelt héja; a tetejére: porcukor

Elkészítése: A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporral meg a sóval összekevert lisztet. Mikor már annyira kemény, hogy nem lehet keverni, kiborítjuk a belisztezett gyúródeszkára és kézzel összedolgozzuk. A tészta 3/4-ét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt, 25x30 nagyságú tepsibe tesszük. A töltelékhez a pudingport összevegyítjük a cukorral meg a tejjel és megfőzzük. A tojások fehérjét felverjük és beleforgatjuk a forró pudingba, majd belekavarjuk a tejfölt és a citrom reszelt héját. A tölteléket a lapra öntjük, a megmaradt tésztát pedig kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a tetejét. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A kihűlt süteményt szeletekre vágjuk és porcukorral megszórva tálaljuk


2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ahogy ránéztem, először azt hittem túrós... De a tejföllel nagyon különleges lehet. Ki is fogom próbálni!

Blogkonyha írta...

Ahogy ránéztem, először azt hittem túrós... De a tejföllel nagyon különleges lehet. Ki is fogom próbálni!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...