2014. június 6.

Citromos-rozmaringos báránysült






Hozzávalók 5-6 személyre : 1 egész hátsó báránycomb, 1,2 kg krumpli, 10 dkg füstölt szalonna,  2 szál zöld fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj, 1 citrom, só, bors, 2 teáskanál szárított rozmaring, 1 l hús vagy zöldség alaplé

Elkészítése: A báránycombot megmossuk, megtisztítjuk és szárazra töröljük, majd csonttal együtt, 6 nagyobb részre vágjuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, rozmaringgal meg a reszelt citromhéjjal,  meglocsoljuk az olajjal és a citrom kifacsart levével és 2-3 órára hidegre tesszük. A szalonnát kockára vágjuk, zsírjára sütjük és a pörcöt szűrőkanállal kivesszük. A zöld fokhagymát megpucoljuk, megmossuk és karikára vágjuk, majd a szalonna zsiradékában kicsit átsütjük és egy nagy tepsi aljába öntjük, rászórjuk a szalonnapörcöt és rátesszük a  bepácolt bárányhús darabokat. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk és a hús köre helyezzük. Enyhén megsózzuk és az alaplevet aláöntjük. Alufóliával lefedjük és forró sütőben 60 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát és 15-20 percig pirítjuk. Salátával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...