2014. június 17.

Kapros karfiolleves




A kapor bár mindenki által ismert zöldfűszer, kellemes íze és sok jótékony hatása ellenére mégis a megszokott kapros ételeken kívül elég ritkán használjuk az ételekben. Tudni kell róla, hogy mindig a főzés utolsó fázisában kell hozzáadni az ételhez, így nem főnek ki belőle az értékes ásványi anyagok. Használjuk bátran olyan ételekbe, amelyeket általában petrezselyemzölddel ízesítünk, hisz meglepően finom ízhatást fogunk vele elérni.


Hozzávalók 4 személyre: 1 fej karfiol,  25-30 dkg sertés oldalas, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 2 evőkanál olaj, 2 dl tejszín, 1 csokor kapor, só




Elkészítése
1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. Az oldalast darabokra vágjuk. 
3. A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csontos húst és fehéredésig pirítjuk.
4. A sárgarépát megpucoljuk, karikára vágjuk és rádobjuk a húsra.
5. Az ételt felöntjük vízzel, megsózzuk és majdnem puhára főzzük. 
6. Beletesszük a karfiolt is, majd együtt készre főzzük. 
7. Állandó kavarás mellett hozzáadjuk a tejszínt.
8. Végül beletesszük az apróra vágott kaprot és egyet forralunk rajta.


1 megjegyzés:

Szabó Béláné írta...

Anno Lengyel országban a petrezsejmes krumplit kaporral csinálták.Jó volt.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...