Oldalak
▼
2014. június 7.
Ordás bukta
Hozzávalók 20 db-hoz: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1 tojás + 1 tojás sárgája, 2-3 evőkanál cukor, 0,5 dl olaj, 1 teáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, 1 vaníliás cukor, 2,5 dkg élesztő; a töltelékhez: 50 dkg orda, 3-4 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojás, 1 csokor zöld kapor; a tetejére: 1 tojás sárgája, porcukor
Elkészítése: A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedét csinálunk, beleöntjük a langyos tejet és szétmorzsoljuk benne az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Mikor felfutott, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a tojásokat, a citromhéjat, a sót, az olajat és addig dagasztjuk, míg hólyagos nem lesz. Konyhatörlővel letakarjuk és 40 percig kelni hagyjuk. Eközben a töltelékhez az ordát villával összetörjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a tojások sárgáját, a megmosott és összevágott kaprot és összekavarjuk. A tojásfehérjét felverjük és könnyedén beleforgatjuk a töltelékbe. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk és 10x10 cm -es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére egy-egy teáskanál tölteléket teszünk, a tészta ellentétes sarkait középen összefogjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Letakarjuk és 20 percig pihenni hagyjuk, majd 1 evőkanál vízzel elkevert tojássárgájával lekenjük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ó, de szépséges pufi bukták! Nem ettem még ordát, gondolom hasonló a túróhoz...Savanykásabb?
VálaszTörlésAz orda nem savankas hanem édes
TörlésAz orda édes
TörlésÉdes
Törlésedesebb :)
VálaszTörlésNagyon finom
VálaszTörlésSzia, éppen most készítem, gondolom finom lesz 😉
VálaszTörlésOrdához hasonló ízt kapsz, ha turohoz mascarpone és 1 kanál tejfölt adsz.
VálaszTörlésA kapor stb a recept szerint megy hozzá.
Nagyon finom lett,jó a recept,most csinàlom màsodszor
VálaszTörlésNagyon finom recept 5szor keszitettem el mar amiota rea talaltam
VálaszTörlésErdély be lehet kapni én is többször el készítettem nagyon finom!! ORDA sajt után készítik a pásztorok savo hoz adnak megy fris édes tejet és ki főzik!Azután le szűrik gépben és fél akasztó hogy a savo folyón ki !!! Orda édes !!
VálaszTörlésKitűnő recept, köszönöm! Isteni lett az ordás buktam!
VálaszTörlésKapor helyett mazsolaval keszitettem, nagyon finomak es puhak lettek, koszonjuk a receptet!
VálaszTörlés