Hozzávalók 2 személyre:
4 alsó csirkecomb, 2,5 dl tej, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kakukkfű;
a
panírhoz: 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál prézli, 4 dl olaj, só;
a steak
burgonyához: 30 dkg vékony héjú burgonya, só, 2-3 evőkanál olaj, bors,
fűszerpaprika, őrölt kömény
Elkészítése:
A fokhagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk és betesszük a tejbe. Hozzáadjuk a
borsót, a kakukkfűvet, enyhén megsózzuk és beletesszük a megtisztított
csirkecombokat, majd légmentesen befedjük és 12 órát pácolódni hagyjuk benne.
Másnap kivesszük és szárazra töröljük. A tojásokat felverjük és megsózzuk. A
csirkecombokat előbb lisztbe, aztán tojásba és végül prézlibe mártogatjuk, majd
a forró olajban pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük és tálalásig
melegen tartjuk. A burgonyát megmossuk, szárazra töröljük és cikkekre vágjuk.
Enyhén sós vízben, 8-10 percig előfőzzük, majd leszűrjük, meglocsoljuk az
olajjal és megszórjuk a borssal, a fűszerpaprikával meg őrölt köménnyel. Forró
sütőben pirosra sütjük. Salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése