Hozzávalók 4 személyre : 1 marék sóska, 12 szál spárga, 3 dkg
vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 dl tejszín, só, bors, cukor
Elkészítése: A sóskát megválogatjuk és megmossuk, a
spárga alsó végeit levágjuk és vékonyan meghámozzuk, majd megmossuk és kb. 3
cm-es darabokra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a sóskát és
megfonnyasztjuk rajta. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsózzuk, kevés cukrot
teszünk bele(el is hagyhatjuk), majd beletesszük a spárgát és 10-12 percig
főzzük. Az étkezési keményítőt simára kavarjuk a tejszínnel, kevés forró lével
hőkiegyenlítjük és visszaöntjük a levesbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése