Hozzávalók 4 személyre:
2,5 dl natúr joghurt, 3 dl tejszín, 6 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 10 g
zselatin; a barackzseléhez: 5-6 sárgabarack, 4 dkg cukor, 5 g zselatin
Elkészítése:
A zselatint feloldjuk 1 dl tejszínben. A joghurtot összekavarjuk a megmaradt tejszínnel,
a kétféle cukorral és kevergetve felmelegítjük, de nem forraljuk. Félrehúzzuk a
tűzről és belekavarjuk a feloldott zselatint, majd szétosztjuk 4 pohárban és 2
órára hűtőbe tesszük dermedni. A barackzseléhez a zselatint felöntjük 1 dl
vízzel és duzzadni hagyjuk. Közben a barackot megmossuk, kockára vágjuk,
megszórjuk a cukorral és lassú tűzön karamellizáljuk, majd félrehúzzuk,
ráöntjük a feloldott zselatint és összekavarjuk. A kissé kihűlt barackzselét az
időközben megdermedt panna cotta tetejére kanalazzuk, majd újabb 2 órára hűtőbe
tesszük.
A nyári panna cották olyan finomak. Nálam is készült már ilyen-olyan gyümölccsel. Igazi hűsítő nyalánkság!
VálaszTörlés