2014. július 16.

Karfiol lángos joghurtöntettel




Hozzávalók:  1 fej karfiol, 2 tojás, 4 evőkanál liszt, 4-5 evőkanál joghurt, só, bors, 1/2 tasak sütőpor, 1 dl olaj; a joghurtöntethez: 4 dl joghurt, 1-2 evőkanál olívaolaj, 1 csokor metélőhagyma, só, bors

Elkészítése: A karfiolt megmossuk,  rózsáira szedjük és enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. A tojásokat felverjük, belekavarjuk a sütőporos lisztet, a joghurtot, végül pedig az apróra vágott karfiolt. Sóval, borssal fűszerezzük, ha szükséges, kevés joghurtot adunk még hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd egy-egy kisebb merítőkanálnyi masszát teszünk, kissé ellapítjuk és mindkét felét világos barnára sütjük. A joghurtöntethez a metélőhagymát megmossuk, apróra vágjuk és az olajjal együtt belekavarjuk a joghurtba. Sóval, borssal ízesítjük. 



3 megjegyzés:

Flögi írta...

Nagyon gusztusosan néz ki és finom is lehet, jó ötlet. üdv

Vicuska írta...

De finom! Én fokhagymásan szeretem :)

Névtelen írta...

a palacsintához hasonlóan kell megsütni, vagy inkább mint a lángost?

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...