Hozzávalók: 1 fej karfiol, 2
tojás, 4 evőkanál liszt, 4-5 evőkanál joghurt, só, bors, 1/2 tasak sütőpor, 1
dl olaj; a joghurtöntethez: 4 dl joghurt, 1-2 evőkanál olívaolaj, 1 csokor
metélőhagyma, só, bors
Elkészítése: A karfiolt
megmossuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd
leszűrjük és hűlni hagyjuk. A tojásokat felverjük, belekavarjuk a sütőporos
lisztet, a joghurtot, végül pedig az apróra vágott karfiolt. Sóval, borssal
fűszerezzük, ha szükséges, kevés joghurtot adunk még hozzá, hogy
palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Egy serpenyőben kevés olajat
hevítünk, majd egy-egy kisebb merítőkanálnyi masszát teszünk, kissé ellapítjuk
és mindkét felét világos barnára sütjük. A joghurtöntethez a metélőhagymát
megmossuk, apróra vágjuk és az olajjal együtt belekavarjuk a joghurtba. Sóval,
borssal ízesítjük.
Oldalak
▼
Nagyon gusztusosan néz ki és finom is lehet, jó ötlet. üdv
VálaszTörlésDe finom! Én fokhagymásan szeretem :)
VálaszTörlésa palacsintához hasonlóan kell megsütni, vagy inkább mint a lángost?
VálaszTörlés