Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg tarhonya, 25 dkg sonka, 2
sárgarépa, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, petrezselyemzöld
Elkészítése: A hagymát meg a sárgarépát megpucoljuk, a
hagymát apróra vágjuk a sárgarépát pedig lereszeljük. A sonkát hosszúkás
darabokra vágjuk. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a tarhonyát és aranybarnára
pirítjuk, közben hozzáadjuk a hagymát meg a sárgarépát a végén pedig a sonkát
és együtt megdinszteljük. Felöntjük meleg vízzel, megsózzuk, megszórjuk borssal
és többször átkavarva, lassú tűzön 15-20 percig főzzük. Megszórjuk az apróra
vágott petrezselyemzölddel és10 percig pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése