Hozzávalók2
személyre : 2 kisebb hal,
2 evőkanál mustár, 1 evőkanál mustármag, 0,5 dl olívaolaj, 1 dl fekete sör, 1
citrom, só, bors; a körethez: 35 dkg újkrumpli, só, 2-3 evőkanál olaj Elkészítése: A páchoz az
összes hozzávalót összekeverjük. A konyhakész halat 0,5 mm távolságban
beirdaljuk és kívül belül bekenjük a páccal, majd sütőpapírba csomagoljuk. A
krumpli háját lekaparjuk, megmossuk és nagyságától függően félbe vagy
negyedekbe vágjuk, majd enyhén megsózzuk és meglocsoljuk az olajjal. A
becsomagolt halat egy tepsibe tesszük, köré helyezzük a krumplit és forró
sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tálaláskor meglocsoljuk citrommal.
Hm, így ebédidőben ez nagy kínzás :)
VálaszTörlésMa éppen megyünk halat enni...Ezt is szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlés