2014. július 18.

Viennetta






Hozzávalók 4-5 személyre: 4+ 2 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliacukor, 15 dkg 50 %-os csokoládé.

Elkészítése: A tojássárgáját kikavarjuk a kétféle cukorral, felöntjük 2 dl tejszínnel és vízgőz fölött besűrítjük, majd többször átkavarva teljesen kihűtjük. A megmaradt tejszínt felverjük és beleforgatjuk a kihűlt tojáskrémet.12 dkg csokoládét vízgőz fölött megolvasztunk és belekavarunk 1 evőkanál olajat.Egy hosszúkás formát kibélelünk műanyag fóliával, beleöntjük a krém negyedét, erre rácsorgatjuk a csokoládé harmadát, ha szükséges, kicsit elsimítjuk, majd újból krém és csokoládé, míg a hozzávalók elfogynak. 12 órára fagyasztóba tesszük, majd tálalás előtt 1 órára hűtőszekrényben tartjuk. Kiborítjuk egy hosszúkás tálcára, tetejére csorgatjuk a megmaradt és felolvasztott csokoládét, majd szeletekre vágva tálaljuk.




1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Kérhetnék? Nagyon guszta!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...