Hozzávalók 4-5 személyre:
4+ 2 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliacukor, 15 dkg 50
%-os csokoládé.
Elkészítése: A tojássárgáját kikavarjuk a kétféle
cukorral, felöntjük 2 dl tejszínnel és vízgőz fölött besűrítjük, majd többször
átkavarva teljesen kihűtjük. A megmaradt tejszínt felverjük és beleforgatjuk a
kihűlt tojáskrémet.12 dkg csokoládét vízgőz fölött megolvasztunk és
belekavarunk 1 evőkanál olajat.Egy hosszúkás formát kibélelünk műanyag
fóliával, beleöntjük a krém negyedét, erre rácsorgatjuk a csokoládé harmadát,
ha szükséges, kicsit elsimítjuk, majd újból krém és csokoládé, míg a hozzávalók
elfogynak. 12 órára fagyasztóba tesszük, majd tálalás előtt 1 órára
hűtőszekrényben tartjuk. Kiborítjuk egy hosszúkás tálcára, tetejére csorgatjuk
a megmaradt és felolvasztott csokoládét, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Kérhetnék? Nagyon guszta!
VálaszTörlés