Hozzávalók:1
l tej, 4 tojás, 4 kávéskanál stevia szirup, fél rúd vanília, csipetnyi só
Elkészítése:
A tejből 3 dl félreteszünk, a többibe belekavarjuk a vanília kikapart
magjait és főni tesszük. Közben a tojásfehérjét felverjük és egy evőkanállal a
forró tejbe szaggatjuk. Pár másodperc után a habokat átforgatjuk a másik
felükre is, majd szűrőkanállal kivesszük őket és egy üvegtálba tesszük. A
tojások sárgáját összekavarjuk a keményítővel meg a stevia sziruppal és
felöntjük a félretett tejjel, majd állandó kavarás mellett lassan
belecsurgatjuk a forró tejbe és kiforraljuk. A besűrített tejet kicsit hűlni
hagyjuk, majd rátöltjük a habgaluskákra. Hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése