2014. augusztus 13.

Cukormentes madártej


Hozzávalók:1 l tej, 4 tojás, 4 kávéskanál stevia szirup, fél rúd vanília, csipetnyi só


Elkészítése: A  tejből 3 dl félreteszünk, a többibe belekavarjuk a vanília kikapart magjait és főni tesszük. Közben a tojásfehérjét felverjük és egy evőkanállal a forró tejbe szaggatjuk. Pár másodperc után a habokat átforgatjuk a másik felükre is, majd szűrőkanállal kivesszük őket és egy üvegtálba tesszük. A tojások sárgáját összekavarjuk a keményítővel meg a stevia sziruppal és felöntjük a félretett tejjel, majd állandó kavarás mellett lassan belecsurgatjuk a forró tejbe és kiforraljuk. A besűrített tejet kicsit hűlni hagyjuk, majd rátöltjük a habgaluskákra. Hidegen tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...