Oldalak
▼
2014. augusztus 13.
Paradicsomos rákleves
Hozzávalók 2 személyre: 15-20 dkg tisztítatlan garnélarák, 4 dkg vaj, 2 paradicsom, 1 sárgarépa, 1 pritamin paprika, 1 teáskanál rizs, 1 teáskanál liszt, 0,5 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors
Elkészítése: A garnélarákot bő víz alatt megmossuk, majd letépjük a fejét, a hasánál szétfeszítjük, a páncélt lefejtjük a faráról és kihúzzuk a tápcsatornáját. A páncélt egy mozsárba rakjuk és kicsit összetörjük. 2 dkg vajat felhevítünk, rádobjuk az összetört páncélt, vörösre pirítjuk(vigyázat, a vaj hamar megég), megsózzuk, felöntjük 1 liter vízzel és 10-15 percig főzzük, majd sűrű szűrőn leszűrjük. A pritaminpaprikát meg a sárgarépát csíkokra vágjuk és a megmaradt vajon megdinszteljük, felöntjük az alaplével, megszórjuk kevés borssal, hozzáadjuk a rizst és megfőzzük. Mikor a zöldségek majdnem megfőttek, hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott paradicsomot meg a rákhúst. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel, kevés levessel hőkiegyenlítjük és behabarjuk vele az ételt. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és kiforraljuk.
Nagyon megkóstolnám ezt a levest...
VálaszTörlésItt, ahol lakom, csak tisztított garnélát kapni:(