Hozzávalók: 4 dl tejszín, 10+1 dkg 50 %-os
keserű csokoládé, 2 dkg fehér csokoládé, 5 g zselatin
Elkészítése: A zselatint belekavarjuk a tejszínbe,
kicsit hagyjuk duzzadni, majd alacsony tűzön felmelegítjük. Négy részre
osztjuk, majd az elsőbe tesszük az apróra vágott 2 dkg tejcsokoládét, másodikba
2 dkg keserű csokoládét, harmadikba 4 dkg keserű csokoládét és a
negyedikbe pedig 6 dkg keserű csokoládét, majd addig keverjük, míg feloldódnak
benne. A tálaló poharakat egy hosszúkás dobozba vagy kalácstepsibe, kicsit
megdöntve egymás mellé állítjuk (az üresen maradt helyet konyhatörlővel vagy
szalvétával kitömjük), és beletöltjük a fehércsokoládés tejszínt, majd 10
percre a hűtőbe tesszük dermedni. A következő, legvilágosabb csokoládés
tejszínt, ha időközben megdermedt kicsit felmelegítjük és óvatosan rátöltjük az
előző rétegre, majd hűtjük. A megmaradt két réteggel is ugyanúgy járunk el,
majd dermedés után a tetejére reszeljük a megmaradt 1 dkg keserű csokoládét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)