Hozzávalók 4 személyre: 8-10 db kápia paprika,
l zöldségalaplé, 1 dl tejszín, só, bazsalikom, balzsamecet; a tálaláshoz: 25
dkg telemea sajt
Elkészítése: A paprikát megmossuk, szárazra töröljük
és tesibe tesszük, majd magas
hőfokon, minden oldalukon addig sütjük, míg a héja ráncos lesz és kissé
megszenesedik. A megsült paprikákat egy edénybe rétegezzünk, megszórjuk sóval,
majd letakarjuk, hogy beizzadjanak. Kezünket vízbe mártogatva lehúzzuk a
héját, kicsumázzuk és megmossuk. Késes aprítóba
tesszük, hozzáadjuk a bazsalikomlevelet és krémesre kavarjuk, miközben kevés
alaplevet öntünk bele. Ha eléggé krémes, felöntjük a megmaradt alaplével, a
tejszínnel, sózzuk, borsózzuk, kevés balzsamecettel ízesítjük és felforraljuk.
A telemea sajtot kis kockákra vágjuk és tálaláskor a levesbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése