Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg mascarpone, 5 dkg fehércsokoládé, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 1
zöld citrom, 15 dkg áfonya
Elkészítése: A fehércsokoládét összetördeljük, egy
edénybe tesszük és vízgőz fölött megolvasztjuk. A mascarponet kikavarjuk a
porcukorral, majd kanalanként adagolva belekavarjuk a kissé visszahűtött de még
folyós csokoládét és a zöldcitrom levét. A tejszínt felverjük és előbb a felét,
majd az egészet a krémbe keverjük. Az áfonyát megmossuk és lecsöpögtetjük. Pár szemet
félreteszünk a díszítéshez, a többit villával kissé összetörjük. A krémet két
részre osztjuk, egyik részbe belekavarjuk az áfonyát. Poharakba rétegezzük,
váltakozva a fehér meg az áfonyás krémeket. Zöldcitrommal és citromfűvel
díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)