Hozzávalók: 1 l paradicsomlé, 1 kg
paradicsompaprika, 1 kg paprika, 1/2 kg hagyma, 3 szár zeller vagy 1 zellergumó, 8-10 db
csípős paprika(magostól), 25 dkg cukor, 2,5 dl ecet, fahéj, szemes bors,
szegfűszeg, szegfűbors, babérlevél, só, 1 kk szalicil.
Elkészítése: A megtisztított
zellergumót, paprikát, csípős paprikát, paradicsompaprikát és hagymát
ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, az ecetet és a paradicsomlevet. 2
órán keresztül főzzük, amíg teljesen besűrűsüdik. Az utolsó fél órában
belefőzzük a babérlevelet, a borsot, szegfűszeget, szegfűborsot amiket
kis gézdarabba kötünk. Amikor kész van, a fűszeres gézdarabot
kidobjuk, hozzákavarjuk a szalicilt, forrón üvegekbe rakjuk, lekötjük és
szárazdunsztba tesszük.Nagyon finom hideg és meleg húsokhoz, szalonnához, zsíros kenyérre.
Csilikrém
Hozzávalók: 3 kg paradicsom átpasszírozva, 1 fej aprora vágott hagyma, 5 dkg cukor, 0,5 dl ecet, 5 dkf csilipor vagy cayene bors
Elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, folyamatosan keverve sűrűre főzzük, majd kis üvegekbe töltjük és egy órán át gőzöljük.
A receptek az Erdélyi Konyha: Befőzések könyből vannak
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)