2014. szeptember 11.

Karamellizált nektarin leves




Hozzávalók  4 személyre: 6 nektarin, 3 evőkanál cukor, 4 dkg vaj, 4 dl tej, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 rúd vanília, só; 2 nektarin, 1 dl tejszín





Elkészítése: 

1. A nektarint meghámozzuk, magját kivesszük és kockákra vágjuk.  

2. A cukrot egy edényben karamellizájuk, majd rádobjuk a nektarint, hozzáadjuk a vajat és addig pároljuk, míg a karamell elolvad és a nektarin megpárolódik.

3. Felöntjük 5-6 dl vízzel és lassú tűzön, 2-3 percig főzzük. 

4. Közben a vanília magjait kikaparjuk és beletesszük a levesbe.

5. A levest kicsit hűlni hagyjuk, majd krémesre turmixoljuk. 

6. Az étkezési keményítőt elkavarjuk a tejjel. 

7. Állandó kavarás mellett a keményítős tejjel behabarjuk a levest és 2-3 percig forraljuk.

8. A levest lehűtve, tejszínnel és kockára vágott nektarinnal tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...