Hozzávalók 4 személyre:
6 nektarin, 3 evőkanál cukor, 4 dkg vaj, 4 dl tej, 1 evőkanál étkezési
keményítő, 1 rúd vanília, só; 2 nektarin, 1 dl tejszín
Elkészítése:
1. A
nektarint meghámozzuk, magját kivesszük és kockákra vágjuk.
2. A cukrot
egy edényben karamellizájuk, majd rádobjuk a nektarint, hozzáadjuk a vajat és
addig pároljuk, míg a karamell elolvad és a nektarin megpárolódik.
3. Felöntjük
5-6 dl vízzel és lassú tűzön, 2-3 percig főzzük.
4. Közben a
vanília magjait kikaparjuk és beletesszük a levesbe.
5. A levest
kicsit hűlni hagyjuk, majd krémesre turmixoljuk.
6. Az
étkezési keményítőt elkavarjuk a tejjel.
7. Állandó
kavarás mellett a keményítős tejjel behabarjuk a levest és 2-3 percig
forraljuk.
8. A levest
lehűtve, tejszínnel és kockára vágott nektarinnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése