Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10-12 dkg
krumpli, 5 dkg vaj, 1 tojás, 1-1,5 dl tej, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só,
2,5 dkg élesztő; továbbá: 10 dkg sajt, 2-3 evőkanál olaj
Elkészítése: A krumplit megmossuk és
enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és még melegen áttörjük
vagy megreszeljük. Az élesztőt egy kevés langyos cukros tejben elmorzsoljuk és hagyjuk
felfutni. A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet,
a kihűlt krumplit, a tojást, a sót, az olvasztott vajat és annyi tejet, hogy
puha tésztát dagasszunk belőle. Konyharuhával letakarjuk és 40 percig kelni
hagyjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és három részre
osztjuk. Mindegyik részt 0,5 cm vastagságú, kerek lappá nyújtjuk, vékonyan
lekenjük olajjal és megszórjuk reszelt sajttal, majd 12 háromszögre vágjuk és
kifli alakra feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 20 percig
pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)