Hozzávalók: 6 tojás, 24 dkg cukor, 1,5 dl olaj, 1,5 dl
tej, 25 dkg liszt, 1 tasak sütőpor;
a töltelékhez: 25 dkg mák, 8 dkg cukor, 1,2
dl tej, 1 citrom reszelt héja;
a tálaláshoz: 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a
sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd tovább keverve hozzáadjuk az olajat meg a
tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beledolgozzuk a tojásos
masszába, végül könnyedén belekavarjuk a felvert fehérjét. A tésztát két részre
osztjuk, felét egy 25x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és
előmelegített sütőben, 170 fokon 10 percig sütjük.
A Mákot ledaráljuk,
összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal meg a tejjel és a félig
megsült tésztára simítjuk, majd a töltelékre simítjuk a másik rész tésztát.
Visszatoljuk a sütőbe és újabb 15 percig sütjük.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd
kockákra vágjuk és tetejét megszórjuk porcukorral.
Nagyon guszta! És hogy ízlett?
VálaszTörlésKrisz, nagyon finom volt! Köszi:)
VálaszTörlés