Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg krumpli, 1
paradicsompaprika, 1 zöld paprika, 1 kis fej hagyma, 8 dkg fekete olajbogyó, 2
dl joghurt, 1 dl olívaolaj, 1 evőkanál mustár, só, bazsalikom
Elkészítése: A krumplit megmossuk és
enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Ha kihűlt meghámozzuk és
felvágjuk. A mustárt egy tálba tesszük és mintha majonézt készítenénk, vékony
sugárban hozzákeverjük az olajat, majd a joghurtot, a frissen őrölt borsot és
apróra vágott bazsalikomot. A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk és kockákra
vágjuk. A hagymát megpucoljuk és vékonyra szeleteljük, az olajbogyót vékony
cikkekre vágjuk. Egy salátás tálba összevegyítjük a krumplit, a paprikát, a
hagymát meg az olajbogyót és belekeverjük a mustáros öntetet. Fóliával
letakarjuk és 1-2 órára hűtőben tartjuk. Tálaláskor megszórjuk friss
bazsalikomlevéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése