Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet tarja, 4-5 kápia paprika, 2-3 zsenge póréhagyma, 1 dl paradicsomlé, 4
szelet sajt, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, fokhagymapor
Elkészítése:
1. A
paprikát megmossuk, szárazra töröljük és tepsibe tesszük, majd magas hőfokon, minden oldalukon
addig sütjük, míg a héja ráncos lesz és kissé megszenesedik.
2. A megsült
paprikákat egy edénybe rétegezzünk, megszórjuk sóval, majd letakarjuk, hogy
beizzadjanak. Kezünket vízbe mártogatva lehúzzuk a héját, kicsumázzuk,
majd felvágjuk.
3. A
póréhagymát megpucoljuk, megmossuk és karikára vágjuk.
4. Az
olajat felhevítjük, rádobjuk a felvágott póréhagymát és megdinszteljük.
5. Hozzáadjuk
a paprikát, átsütjük, megsózzuk és felöntjük a paradicsomlével.
6. A húst
mindkét felén megszórjuk a fűszerekkel, majd egy tepsibe, egymás mellé
helyezzük őket.
7. A
hússzeleteken szétosztjuk a paprikás hagymát, majd befedjük a sajttal.
8. Felöntjük
annyi vízzel, hogy a húst feléig érjen, majd fóliával befedjük és előmelegített
sütőben, 30-40 perc alatt megsütjük. Vöröskáposztával tálaljuk.
2 megjegyzés:
Kedves Aleda! Ez valami isteni lehetett, köszönöm a receptet, ki fogom próbálni.
Adélka, annyira ínycsiklandozó ez az étel, hogy tuti kipróbálom:)
Megjegyzés küldése