2014. szeptember 5.

Szilvaöntetes desszertkrém



Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tehéntúró, 20 dkg krémsajt(mascarpone), 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom; 
a szilvaöntethez: 25 dkg magválós szilva, 5 dkg cukor, 4 dkg vaj, 2 evőkanál amaretto likőr, fahéj

Elkészítése
Az öntethez a szilvát megmossuk, kimagoljuk és negyedekbe vágjuk. Közben a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a szilvát és kb. 2-3 perc után a vajat, majd a likőrt addig sütjük, míg a karamell felolvad és a szilva összeesik. Megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal, összekeverjük és hűlni hagyjuk. 
A krémhez a mascarponet kikavarjuk a kétféle cukorral meg a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a tehéntúrót, a citromlevet és összekavarjuk. A tejszínt felverjük és két részben beleforgatjuk a túrós krémbe. Poharakba osztjuk és jól lehűtjük. Tálalás előtt a tetejére tesszük a szilvaöntetet. 


1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ezeket egyszerűen imádom. Állandóan kanalaznám... Talán én grízpudinggal csináltam ami a blogomon van. Nagyon jöhetne egy ide nekem...

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...