Hozzávalók 2 rúdhoz:
8 réteslap, 10 dkg vaj;
a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 1 dl + 2 evőkanál
tejföl, 2 tojás, 10 dkg cukor, 6 dkg búzadara, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1
tasak vaníliás cukor, 30 dkg szőlő;
a tálaláshoz: 2-3 evőkanál
porcukor
Elkészítése:
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a kétféle
cukorral meg a reszelt citromhéjjal, majd belekeverjük a tehéntúróba.
Hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát és végül a felvert tojásfehérjét. A
réteslapokat lekenjük az olvasztott vajjal és 4-4 lapot egymásra teszünk.
Kanállal szétosztjuk az egész felületén a tehéntúrós krémet, helyenként
szőlőszemeket teszünk rá és feltekerjük, a széleit kissé bedugjuk, hogy a
töltelék ne folyjon ki. Tetejét lekenjük tejföllel és előmelegített sütőben,
kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése