2014. szeptember 1.
Zellerleves
Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy vagy 2 kisebb zellergumó és zöld levele, 2 sertésnyelv, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2-3 evőkanál olaj, 1 evőkanál paprikakrém, só, bors, ecet
Elkészítése: A nyelvet megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított hagymákat, sót, borsót és lassú tűzön puhára főzzük. Ha megfőtt, a húst kivesszük és még melegen megtísztítjuk a bőrétől, a levet pedig átszűrjük és félretesszük. A zellert megpucoljuk, megmossuk, majd előbb vékony szeletekre utána pedig csíkokra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadunk egy evőkanál paprikakrémet, összekavarjuk, felöntjük a húslével és puhára főzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, a forró lével hőkiegyenlítjük és behabarjuk vele az ételt. Beletesszük a szintén csíkokra vágott főtt nyelvhúst is, megszórjuk apróra vágott zellerlevéllel és lassú tűzön kiforraljuk. Tálaláskor ízlés szerint ecettel savanyítjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése