Hozzávalók 4 személyre:
1 csirke mellehúsa nélkül, 2 hagyma, 3-4 evőkanál olaj vagy 1 evőkanál
zsír, 2 evőkanál paprikakrém, 1 teáskanál fűszerpaprika, só, bors; a sütőtökös
galuskához: 1 sütőtök(35-40 dkg sült tökhús), 1 tojás, 18-20 dkg liszt,
só, bors
Elkészítése:
1. A csirkét
megtisztítjuk, megmossuk és darabokra vágjuk, majd a vizet leitatjuk róla és
besózzuk.
2. A hagymát
megtisztítjuk, felvágjuk és az olajon üvegesre dinszteljük. Félrehúzzuk,
hozzáadjuk a paprikakrémet és megszórjuk a fűszerpaprikával meg egy kevés
borssal.
3. A
csirkehúst beletesszük a hagymás zsiradékba, összekeverjük és átsütjük benne.
Nagyon kevés vizet töltve alá, többször átkavarva pörköljük, a folyamatot addig
ismételjük, míg a hús puha nem lesz.
4. A
sütőtököt megmossuk, félbevágjuk és a magjaít egy kanállal kikaparjuk, majd
sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és forró sütőben megsütjük.
5. A kihűlt
tökhúst kikaparjuk, enyhén megsózzuk borsózzuk, hozzáadjuk a felvert tojást meg
a lisztet.
6. A masszát
csomómentesre kavarjuk. Közepes állagú tésztának kell lennie, a liszt
mennyisége nagyban függ attól, hogy mennyi vizet tartalmaz a sütőtök. Ha túl
kemény, kevés vízzel hígíthatjuk.
7. Enyhén
sós vizet forralunk és egy evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a fővő
vízbe. Mikor feljönnek a tetejére, 1 percig főzzük, majd szűrőkanállal
kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük. Azonnal tálaljuk.
Adélka, csodás lett a galuska sütőtökkel... Én is ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésAz ételről a képed pedig egyszerűen mesteri!
Köszönöm Róza! :)
VálaszTörlés