Hozzávalók: 4 tojás, 23 dkg cukor, 1
dl olaj, 2 dl joghurt, 28 dkg reszelt sütőtök, 20 dkg dió, 20 dkg liszt, 1
evőkanál darált kávé, 2 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 1 citrom, só;
a tetejére: 10 dkg fehércsokoládé
a tetejére: 10 dkg fehércsokoládé
Elkészítése: A tojásokat
szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a kétféle cukorral. Hozzáadjuk a
reszelt citromhéjat, a csipetnyi sót, a kávét, az olajat meg a joghurtot és
összekeverjük. A sütőtököt nyersen, kislyúku reszelőn lereszeljük és a dióval
együtt belekeverjük a tojásos masszába. A lisztet összevegyítjük a sütőporral
a fehérjét pedig kemény habbá verjük, majd előbb a lisztet, utána pedig
két részben a kemény habot könnyedén beleforgatjuk a tésztába. Sütőpapírral
bélelt, 27 x 37 cm.es tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon,
25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt tetszés szerinti méretű kockákra vágjuk.
A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, papírtölcsérbe öntjük, a végére
kis lyukat vágunk és a süteménykockák tetejére rácsmintázatot írókázunk.
Megsutottem, nagyon finom sutemeny.A sutotok nagyon jol passzol a kaveval,az aranyok tokeletesek, finom "zaftos" a vegeredmeny.Udv.Gyongyos
VálaszTörlésNagyon örülök a visszajelzésnek! Köszönöm!
VálaszTörlés