Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy cékla, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 l zöldségalaplé, 1 dl tejszín, 1dl tejföl, 3-4 tojás, 2-3 evőkanál olívaolaj, só, kakukkfű
Elkészítése:
1. A céklát és a hagymákat megpucoljuk és megmossuk.
2. Szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk kakukkfűvel.
3. Sütőpapírral lefedjük és 40-50 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd késes aprítóba tesszük.
4. Kevés zöldségalaplét adunk hozzá és krémesre kavarjuk.
5. Felöntjük a megmaradt alaplével, hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk. Ha szükséges még megsózzuk.
6. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és cikkekre vágjuk. A levest tojással és tejföllel tálaljuk.
Adélka, valami csodálatos színe van!:) Biztosan nagyon finom is...
VálaszTörlés