2014. november 12.

Brüsszeli káposztaleves


Hozzávalók 4 személyre:  50 dkg brüsszeli káposzta, 25 dkg kolbász, 1 hagyma, 1 evőkanál paprikakrém, 1 evőkanál zöldségízesítő, 2 dl tej, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, só, 1 dl tejföl


Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a paprikakrémet, a zöldségízesítőt, a brüsszeli káposztát, sót, felöntjük vízzel és megfőzzük. Félidőben hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt. A lisztet a tejjel csomómentesre kavarjuk és behabarjuk vele a levest. Tejföllel tálaljuk.
 






3 megjegyzés:

sedith írta...

Nyami! :)
De szerintem brüsszeli káposztaként nem nagyon ismeri a magyarság a kelbimbót, mégha régebb ez is volt a neve. :)

Blogkonyha írta...

Jaj de jól néz ki. Így talán még beleszeretnék a kelbimbóba is... Guszta lett!

Adél írta...

Edith, valamiért nekem ez a név ragadt rá inkább a kelbimbóra. :)

Krisz: Köszi! nekem egyik kedvenc zöldségem, szeretem a kissé kesernyés ízét:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...