Hozzávalók 4 személyre :
1 fej brokkoli, 20 dkg csigatészta, 15 dkg angolszalonna, 12 dkg kecskesajt, 10
dkg reszelt tehénsajt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors
Elkészítése:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben 2-3 percig
főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, jeges vízbe tesszük, hogy a főzést
megállítsuk, majd leszűrjük. A tésztát szintén enyhén sós vízben megfőzzük,
majd leszűrjük. Az angolszalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A
szalonnapörcöt félretesszük, a visszamaradt zsiradékkal pedig kikenünk egy
hőálló tálat, majd megszórjuk a zsemlemorzsával. Beleszórjuk a brokkolit, a
főtt tésztát, az összetört kecskesajtot meg a szalonnapörcöt és
összekavarjuk. Megszórjuk frissen őrölt feketeborssal és a reszelt sajttal.
Forró sütőben, 15 percig sütjük, majd azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése