Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg gomba, 1 hagyma,
2 cikk fokhagyma, 2 krumpli, 4 dl tej, 2 dkg vaj, 2 evőkanál olaj, só,
bors, 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
1. A hagymákat megpucoljuk és
felvágjuk. A gombát megmossuk, előbb félbe, majd cikkekre vágjuk.
2. A vajat és az olajat felhevítjük,
hozzáadjuk a hagymákat és üvegesre dinszteljük.
3. Rádobjuk a gombát és együtt
dinszteljük tovább, majd sózzuk, borsózzuk.
4. Közben a krumplit megtisztítjuk,
kockára vágjuk és a tejben meg kevés vízben puhára főzzük.
5. A megfőtt krumplit a levével
együtt krémesre turmixoljuk, majd a párolt gombára öntjük és további vízzel a
szükséges mennyiségre pótoljuk.
6. Mikor a gomba megpuhult,
hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tűzet eloltjuk és lefedve 10
percig pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése