2014. november 18.
Sütőtök krémleves
Hozzávalók 2 személyre: 50 dkg sütőtök, 1 hagyma, 3 dkg vaj, 3 dl tejszín, só, bors; a tálaláshoz:tejföl, tökmagolaj, tökmag
Elkészítése: A sütőtököt megpucoljuk és kockára vágjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a sütőtököt, megdinszteljük, megsózzuk és megszórjuk borssal, majd bőven felöntjük és megfőzzük. Mikor a sütőtök megpuhult, a főzőlevét leszűrjük és a tökhúst krémesre turmixoljuk. Felöntjük a tejszínnel és annyi főzőlével, hogy ízlés szerinti sűrűségű legyen, majd kiforraljuk. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, tökmagolajjal és megszórjuk pirított tökmaggal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése