Hozzávalók2 személyre: 50
dkg sütőtök, 1 hagyma, 3 dkg vaj, 3 dl tejszín, só, bors; a tálaláshoz:tejföl,
tökmagolaj, tökmag Elkészítése: A sütőtököt megpucoljuk és kockára vágjuk. A vajat megolvasztjuk,
hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a sütőtököt, megdinszteljük, megsózzuk
és megszórjuk borssal, majd bőven felöntjük és megfőzzük. Mikor a sütőtök
megpuhult, a főzőlevét leszűrjük és a tökhúst krémesre turmixoljuk. Felöntjük a
tejszínnel és annyi főzőlével, hogy ízlés szerinti sűrűségű legyen, majd
kiforraljuk. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, tökmagolajjal és megszórjuk
pirított tökmaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)