Hozzávalók 2 személyre a lepény tésztához: 20 dkg fehér liszt, 10 dkg teljes kiőrlésű
liszt, 2 dl víz, 2 evőkanál olívaolaj, 2,5 dkg élesztő, só; a feltéthez: 15-20
dkg sütőtök, 1 póréhagyma, 4 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olívaolaj,
chilipehely, só, bors, petrezselyemzöld
Elkészítése:
1. A liszteket átszitáljuk és egy dagasztótálba tesszük. Közepébe mélyedést
csinálunk, beleöntjük a langyos vizet és belemorzsoljuk az élesztőt, majd
hagyjuk felfutni.
2. Mikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a sót és megdagasztjuk, a végén
pedig beledolgozzuk az olajat is. Konyharuhával letakarva, 30-40 percig kelni
hagyjuk.
3. A tésztát két részre osztjuk és mindegyiket kör alakúra kinyújtjuk, majd
sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10 percig pihentetjük.
4. A tésztát lekenjük a tejföllel, megszórjuk frissen őrölt borssal meg
chilipehelyel.
5. A póréhagymát meg a sütőtököt megpucoljuk, megmossuk. A póréhagymát
karikára a sütőtököt pedig vékony csíkokra vágjuk.
6. A feltéteket szétosztjuk a lepényeken, megszórjuk petrezselyemzölddel,
meglocsoljuk az olívaolajjal és előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20
perc alatt megsütjük.
Adélka, nagyon finom lehet ez a lepény!:)
VálaszTörlésÉs a színek... Kellemes, nyárutót idéző színek. Nagyon étvágygerjesztő!:)
Vega pizza... szuper szép!
VálaszTörlés