2014. december 28.

Lencseleves







Hozzávalók 4 személyre:  25 dkg lencse, 1 szál füstölt kolbász, 15 dkg sonka, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 hagyma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, só, babérlevél, citrom
Elkészítése:
1. A lencsét megmossuk és 3-4 órára hideg vízbe áztatjuk. 
2. A zöldségeket megpucoljuk és megmossuk, majd a répákat karikára, a hagymát pedig apróra vágjuk.
3. A lencsét leszűrjük, felöntjük hideg vízzel, hozzáadjuk a hagymát meg a zöldségeket és lassú tűzön főni tesszük.
4. A sonkát kockára a kolbászt pedig karikára vágjuk.
5. Mikor a lencse meg a zöldségek majdnem megfőttek, a levest enyhén megsózzuk és beletesszük a sonkát meg a kolbászt és készre főzzük.
6. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel és állandó kavarás mellett beöntjük a levesbe, majd kiforraljuk. Tálaláskor citromlével savanyítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...