2014. december 14.

Szalámis tekercs




Szalámis tekercs
Hozzávalók: 3 tojás, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 savanyú paradicsompaprika, 8 dkg sajt, 5-6 dkg száraz szalámi, só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítése
1. A paradicsompaprikát, petrezselymet apróra vágjuk, a tojásokat felverjük. 
2. A tojásba keverjük a tejfölt meg a lisztet, majd a paradicsompaprikát és a petrezselyemzöldet is.
3. Sózzuk, borsózzuk és sütőpapírral bélelt, kisebb, kb. 25x30 cm-es tepsibe öntjük. 
4. Előmelegített sütőben, 15 perc alatt megsütjük. Közben a sajtot lereszeljük és a szalámit vékonyra szeleteljük. 
5. A tojáslapot felső felére borítjuk és még melegen rátesszük a reszelt sajtot.
6. Befedjük a szalámi szeletekkel. Ne fedjük be a teljes felületet, mert a tekerésnél kilógnak a tekercsből.
7. Attól a szélétől kezdve, ahol a sajt meg a szalámi a szélén van, szorosan feltekerjük. 
8. Sütőpapírba csavarjuk és a két szélén a papírt bedugjuk. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.






Ötlet innen

5 megjegyzés:

María írta...

De jó ötlet!! Nagyon tetszik, ki fogom próbálni!

Adél írta...

Köszönöm, Mária! Finom, érdemes kipróbálni :)

lenka1 írta...

Nekem is nagyon tetszik. Szuper ötlet.

Bea írta...

Hány fokon kell sütni?

Adél írta...

Bea, 180 fokon kell sütni.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...