2014. december 14.
Szalámis tekercs
Szalámis tekercs
Hozzávalók: 3 tojás, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 savanyú paradicsompaprika, 8 dkg sajt, 5-6 dkg száraz szalámi, só, bors, petrezselyemzöld
Elkészítése:
1. A paradicsompaprikát, petrezselymet apróra vágjuk, a tojásokat felverjük.
2. A tojásba keverjük a tejfölt meg a lisztet, majd a paradicsompaprikát és a petrezselyemzöldet is.
3. Sózzuk, borsózzuk és sütőpapírral bélelt, kisebb, kb. 25x30 cm-es tepsibe öntjük.
4. Előmelegített sütőben, 15 perc alatt megsütjük. Közben a sajtot lereszeljük és a szalámit vékonyra szeleteljük.
5. A tojáslapot felső felére borítjuk és még melegen rátesszük a reszelt sajtot.
6. Befedjük a szalámi szeletekkel. Ne fedjük be a teljes felületet, mert a tekerésnél kilógnak a tekercsből.
7. Attól a szélétől kezdve, ahol a sajt meg a szalámi a szélén van, szorosan feltekerjük.
8. Sütőpapírba csavarjuk és a két szélén a papírt bedugjuk. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Ötlet innen
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
De jó ötlet!! Nagyon tetszik, ki fogom próbálni!
Köszönöm, Mária! Finom, érdemes kipróbálni :)
Nekem is nagyon tetszik. Szuper ötlet.
Hány fokon kell sütni?
Bea, 180 fokon kell sütni.
Megjegyzés küldése