Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg
sajt, 10 dkg vaj, 6 dkg tökmag, 1 tojás, 2-3 evőkanál tejföl, 1 sütőpor, 1
teáskanál só, 1/2 teáskanál fehérbors; a tetejére: 1 tojás, kb. 5 dkg tökmag
Elkészítése: A tökmagot kissé
megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk és késes aprítóban apróra vágjuk. A vajat
elmorzsoljuk a sütőporral összevegyített lisztben, összekeverjük a reszelt
sajttal meg az összevágott tökmaggal, majd közepébe mélyedést csinálunk.
Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, a borsót és annyi tejfölt, hogy a tészta
összeálljon. 30 percre hűtőbe pihentetjük, majd 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk
és lóhere formával kiszaggatjuk. Ha nincs ilyen formánk, akkor kisebb méretű,
szív alakú kiszúrót használjunk, egy lóheréhez 4 szívet a hegyes felénél kissé
egymásra illesztünk és finoman összenyomjuk. Tetejét lekenjük a felvert
tojással és mindegyikre 4 szem tökmagot teszünk. Előmelegített sütőben, 180
fokon, 12-15 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése