Hozzávalók 4 személyre: 1 kg bőrös malachús, 7-8 db alma, só, bors, 2 evőkanál
mustár, kakukkfű, 2-3 evőkanál olaj
Elkészítése:
A malachúst 1,5 cm széles szeletenként bevágjuk egészen a bőréig, de alól ne
vágjuk át, az tartja majd össze. Bekenjük a mustárral és megszórjuk sóval meg a
fűszerekkel, majd lefedve hűtőben tartjuk.egy éjszakára. Másnap az alma felét
cikkekre vágjuk és a hússzeletek közé dugjuk. Sütőtálba rakjuk, meglocsoljuk
egy kevés olajjal, mellétesszük a megmaradt almákat, félig felöntjük vízzel és
fóliával lefedjük. Lassú tűzön 1 óra alatt megpároljuk, majd a fóliát levesszük
és pirosra sütjük. Krumplipürével vagy ízlés szerinti körettel és a vele sült
almákkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése