2015. január 18.

Almás malacpecsenye



Hozzávalók 4 személyre: 1 kg bőrös malachús,  7-8 db alma, só, bors, 2 evőkanál mustár, kakukkfű, 2-3 evőkanál olaj

Elkészítése: A malachúst 1,5 cm széles szeletenként bevágjuk egészen a bőréig, de alól ne vágjuk át, az tartja majd össze. Bekenjük a mustárral és megszórjuk sóval meg a fűszerekkel, majd lefedve hűtőben tartjuk.egy éjszakára. Másnap az alma felét cikkekre vágjuk és a hússzeletek közé dugjuk. Sütőtálba rakjuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, mellétesszük a megmaradt almákat, félig felöntjük vízzel és fóliával lefedjük. Lassú tűzön 1 óra alatt megpároljuk, majd a fóliát levesszük és pirosra sütjük. Krumplipürével vagy ízlés szerinti körettel és a vele sült almákkal tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...