Hozzávalók 2 személyre: 6 babapiskóta, 1 evőkanál kakaó, 5 dkg vaj, 2-3 evőkanál tej, 3 dl tejszín, 2 evőkanál cukor, 5 g zselatin, fél rúd vanília, 15 dkg krémsajt, 1 gránátalma
Elkészítése:
1. A babapiskótát késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a kakaót meg a puha vajat és összedolgozzuk. Ha a massza túl kemény, kevés tejjel hígítjuk.
2. A piskótás masszát kerek ételformázó gyűrű, vagy ennek hiányában, konzerv gyűrű aljába simítjuk és hűtőbe rakjuk.
3. A tejszínhez hozzáadjuk a cukrot meg a vanília kikapart magjait és felforraljuk. A zselatint 0,3 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük és belekavarjuk a tejszínbe. Az így kapott tejkrémet kihűtjük.
4. A krémsajtot kikavarjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt tejkrémet és összekavarjuk.
5. A krémet a piskótás alapra kanalazzuk, tetejét elsimítjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni.
6. Egy késsel a krémet elválasztjuk a forma oldalától és lassan felhúzzuk.
7. A gránátalma magjait kivesszük, szűrőben leöblítjük, majd egy szalvétán felitatjuk róluk a vízet és a tortácskák tetejére halmozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése