2015. február 26.
Pikáns halszeletek grépfrút mártással
A grépfrútot nem mindennapi alapanyagként használjuk az ételek elkészítéséhez. Azoknak ajánlom, akik kedvelik a különleges, pikáns ízeket. Hő hatására a gyümölcs enyhe kesernyés íze jobban érezhető, de ezt mézzel egyensúlyozni lehet, további savanykás-csípős hozzávalókkal pedig igazán pikáns ízkavalkádot kapunk, ami nagyon jól passzol a halhoz. Próbálják ki bátran az alábbi ínyenc fogást!
Pikáns halszeletek grépfrút mártással
Hozzávalók 3 személyre: 3 szelet alaszkai tőkehalfilé, 1 grépfrút, 1 lila hagyma, 1 csípős paprika, 6 dkg vaj, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál kapribogyó, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1,5 dl tejszín, 15 dkg száraz tészta, só, bors, chilipehely.
Elkészítése:
1. A halszeleteket szárazra töröljük, megszórjuk sóval, borssal meg chilipehelyel.
2. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rászórjuk a szeletekre vágott hagyma és csípőspaprika felét meg pár szelet grépfrútot.
3. Ráhelyezzük halszeleteket, rászórjuk a megmaradt hagymát és csípős paprikát, pár szelet gréprfútot, majd helyenként rátesszük a vaj felét és meglocsoljuk az olajjal.
4. A sütőpapírt mint egy borítékot bezárjuk, helyenként fogpiszkálóval rögzítjük. A sütőpapír alá egy csupor vizet öntünk.
5. Lassú tűzön, kb. 30 percig pároljuk, majd kibontjuk a papírt és kissé megpirítjuk.
6. A megmaradt vajon kissé karamellizáljuk a mézet, rádobjuk a kapribogyót meg a kockára vágott grépfrútot, összeforgatjuk.
7. Azonnal megszórjuk az étkezési keményítővel és felöntjük a tejszínnel. Ízlés szerint sózzuk.
8. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. A sült halat mártással és tésztával tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése