2015. március 19.
Babérleveles krumplileves tojással
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg krumpli, 4 tojás, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 evőkanál paprikakrém, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, olaj, só, bors, ecet, babérlevél
Elkészítése:
1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A krumplit kockára, a hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát pedig lereszeljük.
2. A hagymát meg a sárgarépát kevés olajon üvegesre dinszteljük.
3. Hozzáadjuk a krumplit, a paprikakrémet és összeforgatjuk.
4. Felöntjük vízzel, sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük, majd lassú lángon megfőzzük.
5. Félidőben belefőzzük a tojásokat. Egyenként merítőkanálba ütjük, beleengedjük a levesbe, 1-2 percig tartjuk, majd a levesbe fordítjuk.
6. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel, kevés forró lével felengedjük, majd behabarjuk vele a levest. Hagyjuk felforrni, majd félrehúzzuk a tűzről. Tálalás előtt ecettel savanyítjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése